Andre udstillere

Forrige  Næste
<< Forrige
  
Næste >>

 

Pól Skarðenni (f. 1962) er aktiv billedkunstner. Hans kunst er vidtskuende, og stilen og motiverne er varierede. Han maler smukke og rolige landskaber, ekspressive og samfundskritiske billeder og opløser billedfladen med abstrakte strøg. Pól Skarðennis karakteristiske træk er, at han fanger øjeblikket mens det er. Han arbejder målrettet med en ide, til han har løst gåden, og siden går han videre. Dette gør ham til en søgende og alsidig kunstner.

En vigtig del af Pól Skarðennis motiv er landskabet. Han maler ude i naturen, og på denne måde formidler han sine egne oplevelser af det skiftende vejr og lys, og dette giver billederne liv. Den anden halvdel af billederne er meget forskellige, al slags motiver med skiftende malerstil. En sanselig og materiel passion mærkes på lærredet, og det tidsløse i billederne taler direkte til os alle.

Pól Skarðenni er autodidakt kunstner. Han er uddannet ingeniør og har arbejdet som designer på store projekter i Europa. Som lille kunne han godt lide at tegne, men i den alder, hvor de fleste holder op, fortsatte Pól Skarðenni. Interessen tog til, og da han begyndte i gymnasiet, købte han sine første maleredskaber. Han har altid malet i fritiden, men siden 2003 har han malet fuld tid.

 

 

 

 

Copyright © 2024 - Påskeudstillingen