Andre udstillere

Forrige  Næste
<< Forrige
  
Næste >>

 

Dorte Jensen er autodidakt textilkunstner. Hun syr billeder - for det meste portrætter - efter en teknik, som hun selv har udarbejdet. Til billederne bruges silke, bomuld og kunststof, som klippes ud og sys lag på lag ved hjælp af en almindelig symaskine (ingen programmering). Et enkelt billede indeholde sædvanligvis mellem 200 og 600 små stykker stof. I december 2014 har Dorte Jensen udgivet en bog.

I denne bog fortæller Dorte Jensen om en teknik, som hun har udviklet, hvorefter man kan sy portrætter helt uden at kunne tegne. Teknikken tager udgangspunkt i, at et digitalt foto manipuleres i et fotobehandlingsprogram for derefter at bruges som mønster.

I første del fortæller Dorte Jensen underholdende om, hvordan hun ad omveje og med et tilløb på 17 år er blevet textilkunstner. I den øvrige del af bogen fører Dorte Jensen os gennem hele processen med at sy et portræt, lige fra fotoet tages, til det færdige portræt kan hænges op på væggen. Bogen er rigt illustreret med såvel Dorte Jensens egne syede portrætter som med fotos af arbejdsprocessen.

 

 

 

 

Copyright © 2024 - Påskeudstillingen